Oslavy 90 let založení SDH Daměnice

V sobotu 9.června proběhla oslava 90.výročí založení SDH Daměnice.

Sešli jsme se před hasičskou zbrojnicí, členové sboru i pozvaní hosté z okolních obcí a také hosté z Mladé Vožice a Tábora šli průvodem k pomníku padlých. Zde byl položen věnec, zazněla národní hymna a průvod pokračoval dále k budově multifunkčního domu, kde probíhal další program na pergole a v nově osetém prostoru za budovou.

Starosta S.Vítek přivítal všechny zúčastněné, pronesl projev z historie sboru. Velitel M.Smetana shrnul aktivitu sboru za posledních 10 let. Zmínil zejména úspěchy v požárním sportu, a aktivity, do kterých se hasiči zapojovali a akce které jsou v Daměnicích pořádány.

Následně byla předána čestná uznání členům sboru a pamětní list Mětysu Načeradec , který zastoupila starostka P.Bartoníčková.

Stará garda předvedla živou ukázku renovované Márovky. Byli odměněni velkým potleskem. Během odpoledne byl promítán sestřih z naší aktivity. Členové, hosté i běžní občané se mohli rozhlédnout na Daměnice z půjčené vysokozdvižné plošiny.

K tanci hrála hudba, peklo se prase, piva bylo dostatek, proto se většina hostů zdržela až do večerních hodin. Oslavy proběhly v rodinné atmosféře, nicméně důstojně a ke vší spokojenosti.

 

Fotografie:

https://www.facebook.com/pg/SDH-Dam%C4%9Bnice-252202791471481/photos/?tab=album&album_id=2264084066950000

Videoprezentace: