BNL Chářovice – ženy 1.místo, muži vylepšený rekord 2B

Do Chářovic jeli muži potěšení dobrými výsledke z posledních soutěží, ženy naopak potřebovaly zlomit neúspěnou řadu svých pokusů.

Tradičně mezi muži bodovala domácí Špona a Tomice. V pozadí se drží i Ctiboř a Drahňovice. Dnes opět jediná 16-ka v podání Špony, Daměnice si došli pro pěkných 17,40 a perfektní druhé místo. Potěší že to bylo pouze o 5 setinek před Tomicemi, tak snad jsme alespoň takto na dálku vrátili ten rozstřel z Křivsoudova…

Holky potřebovaly bodovat, s půjčenou košařkou byly vyhlídky v očekávání. Ale co čert nechtěl, v útoku to byl právě problém na koši, který způsobil pomalou vodu. Jenomže neznamenalo to nic horšího než to, že proudařky v klidu doběhly, zasedly a zamířili a najednou tam svítilo 17,52! Tento čas nikdo nedokázal překonat a tak si holky odvezly první místo! Takto je potřeba bodovat a opět se holkám po serii nezdarů podařilo poskočit dopředu v průběžném pořadí.

V rozstřelech se ženám nepodařilo o desetinu překonat Malovice ale muži se snažili opět bodovat. Laťka byla velmi vysoko, domácí Špona zaběhla rekord ligy 14,21 a tak by jen bezchybný pokus měl šanci na jejich ohrožení. Ale nic nás nezaskočilo. Vše klaplo, voda rychlá, proudaři na místě a sestřeleno v čase 14,42 (LP 14,36). Je to náš další rekord na 2B a perfektní čas. Co se dá dělat, že to dnes nestačí na výhru, v každém jiném závody by to výhra byla. Ale nic nevadí, víme, že to tam padá, a ještě to příště zlepšíme.