BNL Všechlapy – Euromilióny padly – Daměnice slaví

Poslední soutěž benešovské ligy se konala ve Všechlapech. Po úvodním proslovu byli připomenuti jednotlivci, kteří se za dlouhou historii ligy dokázali zúčastnit všech soutěží. SDH Daměnice muži stále drží 100% účast na všech závodech ligy. A na všech soutěžích byli alespoň jako diváci manželé Koubíkovi. Gratulujeme !

Stav před závodem: muži dělené páté místo s Chářovicemi A, ženy průběžné třetí místo, před nimi o bod Všechlapy a o parník Louňovice B.
Závod poměrně nervozní, šlo o hodně. U mužů se nezvykle chybovalo, u žen se nezvykle stříkalo.

Klíč k úspěchu mužů: porazit hlavní konkurenty Chářovice A a doufat v chyby týmů před námi (Zdislavice, Bukovany).
SDH Zdislavice rozběhli solidně, ale díky chybám nebyl pokus dokončen. Zato Chářovice A časem 17,67s (16,81PP) dlouho vedli.
Muži SDH Daměnice museli tento čas pokořit, jinak bylo jasné, že skončíme až za Chářovicemi. Nastupovali jsme ke konci startovního pořadí. Start- voda, doběhnout, stříknout a je to tam. Další letošní rekord – 17,38 (17,35PP). Takhle se bojuje o bednu!

Povedlo se nám posunout letošní a historické tabulky. Bravo! Chářovice už na na nás nemají. Ale hned po nás startovali SDH Bukovany (průběžně třetí družstvo ligy), kteří šli udržet své pozice. Jenomže, silná nervozita košaře znamenala nenasazený koš, „ruce v kříž“ a N-ko a Bukovany právě končí. Přepište dějiny – SDH Daměnice muži skončí na celkovém třetím místě BNL 2015 !!! Protože už nikdo nedokázal náš čas překonat, muži poslední závod ligy vyhráli. Díky 25 bodům a ztrátám Bukovan a Zdislavic se nám podařilo stát II.vicemistry ligy.

Klíč k úspěchu žen: na první místo již nebylo možné dosáhnout. Stačilo porazit Všechlapy a díky lepším výsledkům by holky byly před nimi. Jen pozor na dotěrné týmy ze zadních pozic (Jankov a Petrovice).

Louňovice B si první místo přijely už jen pouze potvrdit (čas 16,77s), zejména díky našemu výpadku ve 3 závodech ligy jsme jim dobrovolně přenechali celkové vítězství. Nicméně dosažené časy vítězek ligy byly letos opravdu výjimečné a titul tedy patří do správných rukou.
Velký boj se ovšem odehrál o ostatní příčky a dnes to prostě stříkalo.

Start byl rozvážný- Jankov – obrovská smůla a dnes až mezi posledními, útok dopředu se tedy nekonal. Louňovice A – ačkoliv dlouho v sezoně držely bednu – poslední závody nedokázaly udělat časy a stejně tak i dnes nebyla šance zaútočit na přední pozice, útok proveden za 19,38s. O něco lépe zaběhly holky z Makova (osobní rekord 18,85), ale k vidění byl i parádní čas žen ze Zdislavic (17,94s). 17-tek dnes padlo nečekaně hodně.
Z našich soupeřek bylo nutno věnovat pozornost hlavně domácím. Po vlažném začátku se těmto holkám podařilo dosáhnout na neuvěřitelný čas 17,37s. Celým areálem zavládla euforie z osobního rekordu a významnného útoku na stříbrné pozice. A bylo zle. Letos ženy z Daměnic pod 18 nešly, navíc šly holky jako poslední, těžká a mokrá dráha určitě nebude přívětivá. Mezitím ale na dráze probíhal na poměry ligy neuvěřitelný souboj v ženské kategorii. To co holky ze Sloupu nedokázaly za celou sezonu si vybraly až na poslední soutěži. Útok za 17,34 a tím pádem průběžné druhé místo. Také Petrovice mohly zamíchat pořadím a bylo to tam, 17,56s a další povedený útok. Holky SDH Daměnice se mezitím postupně přiblížily svému pokusu.

S vědomím že pokažený útok může znamenat pád až na 4.místo, a jedině povedený útok před Všechlapy může znamenat 2.místo se jde na start dost špatně.
Výstřel – voda nabraná – voda letí- proudařky na místě a cože?? (vys… si voko ty volléééé)
Je to čas 17,33 (17,08s PP).

Pouhou 1 setinu před SDH Sloup ale hlavně 4 setiny před SDH Všechlapy, které tímto končí až na 3 místě v lize.
Ženy SDH Daměnice si nechaly nejlepší čas sezony až na nejpotřenější možnou dobu. Nikdy více podobný čas nepotřebovaly. A s ohromnou radostí dnes skončily v závodě druhé ale především po velkém vybojovaném úsilí na celkovém 2.místě ligy!

Závěrečné rozstřely se nám nevydařily. Ale euforie z vítězství na dnešním závodě, umístění na bedně v celkovém hodnocení mužů ale také druhé místo a celkovém umístění na bedně žen nám dnes dalo moc. Je snad pravděpodobnější že padnou Euromimliony, než že přivezeme z posledního závodu podobný úspěch.

Závěrem proběhly ještě exhibice allstars týmů mužů, žen a rozhodčích. Proběhlo vyhlášení a liga byla zakončena.

Celkové pořadí BNL muži: Sloup, Chářovice A, Daměnice
Celkové pořadí BNL ženy: Louňovice B, Daměnice, Všechlapy