BNL Zdislavice – 2. a 3.místo

Ve Zdislavicích se nám obvykle celkem daří a nebylo tomu jinak i dnes. Šlo se letos poprvé na časomíru s terči domácího družstva. Až na hůře viditelnou signalizaci sepnutí se myslím časomíra osvědčila docela dobře a soutěž byla zvládnuta bez problémů.

Po náročném víkendu z minulého dvojkola, kdy si muži ziskem pouze 13 bodů zkomplikovali možnost zaútočit na bednu bylo nutné bodovat. Ženy se naopak opět dostali do do tempa, a mohly ještě zvažovat o stažení ztráty a útoku na titul.

V mužích začali Louňovice s pěkným časem 17,81. V zápětí Bukovany 17,91. Soutěž byla rozjeta zajímavě. Hlavní favorité, domácí Zdislavice dnes opět chybovali a s neplatným pokusem si jistě zkomplikovali boj o přední příčky v lize. Muži SDH Daměnice šli po nevydařeném tréninku v průběhu týdne na start s číslem 13, tedy stejně jako v Louňovicích, tréninkový výpadek ovšem nebyl znát a kvalitní čas 17,65s(17,14PP) znamenal průběžné vedení.

To vydrželo jen několik minut, protože borci z Chářovic A s Milanem Pádivým na proudu nás dnes přestříkli s časem 17,29s. Druhé místo jsme udrželi až do konce a znamenalo to zisk velice potřebných bodů do tabulky, kde jsme stále pátí společně s Chářovicemi A. Na poslední soutěži si to o to páté místo tedy rozdáme… Šance na bednu jsou mizivé.

V ženách se dařilo opět holkám z Louňovic B (16,77s). Také Petrovice urvaly hodně bodů za druhé místo a čas 17,73s. Naše děvčata skončila na třetím místě s časem 18,76s, který znamenal další body do tabulky a přiblížení se k soupeřkám.

Vzhledem k tomu, že Všechlapy, Louňovice a ostatní družstva dnes nedokázaly pořádně bodovat, stačilo dnešní vítězství a 15bodů v tabulce k tomu, aby s předstihem jednoho kola oslavily titul v ženské kategorii Louňovice B. Nezbývá než pogratulovat. Na poslední soutěži můžeme čekat tuhý soboj o bednu, na 2 volné pozice se tlačí ještě 4 družstva, a tak to bude velmi zajímavé.

Účast v rozstřelech se nám nevydařila, ceny si odvezli Chářovice A a Louňovice B.