BNL Daměnice

Další ligová soutěž pokračovala tentokráte na našem domácím hřišti v Daměnicích, jako obvykle to byla soutěž na 2B.

V letošním roce jsme opět lehce upravili základnu, přibyl tam vývoj na béčko k lepšímu odtoku vody a Michal s Lukášem se pustili den před soutěží do 2.fáze opravy podlahy buněk, tentokráte byla oprava provedena o dost lépe než tomu bylo za stejné situace před 3 lety, tak snad to tam aspoň roky vydrží…

O co lépe se nám povedlo připravit soutěž, o to hůře dopadly naše výkony. Muži šli mezi prvními, koš za 4, voda 7,5, výstřiky 13,7. Ale pak to trrrrrvaaaaaaloooo a trvaaaaallllllooooo. Napravo sice 14,95 (= útok na první místo), ale nalevo byl prostřik příliš dlouhý na to, abychom mohli být spokojeni. Kombinace sluníčka, vody, a dalších prvků způsobila zabití časomíry až v 15,71. Ojojojjjjjjj !!! Naší útěchou bylo snad jen to, že moc favoritů svůj úkol také nesplnilo, a tak nám utekly jen Tomice. Ale první místo na domácí soutěži jsme si nechali utéct mezi prsty.

Pokud si muži nechaly utéct první místo mezi prsty, tak v případě žen to muselo být snad „mezi prsy“ japonské závodnice. Útok rozběhnutý hodně rychle (košařka z Radošovic to prostě umí), možná že to bylo až moc rychlé na letošní formu holek, nicméně s těžkou situací se pravá proudařka popasovala statečně za 17,27 (= útok na první místo) a opět problém nalevo, kdy Klára svým specifickým stylem nedokázala zakleknout, hadice byla různě zkroucená a nemohlo to znamenat nic jiného než záda a sestřik v leže. Čas 21,27s stačil pouze na 6.místo. Sice se holky kvalifikovaly do rozstřelu, ale nedokončily.

Po domácí soutěži tedy ženy opět o jednu příčku ztratily v celkovém vedení a muži díru do světa taky nepředvedli.