BNL Louňovice – 2.místo muži

Jediné letošní doukolo Louňovice- Makov se konalo jako 4. a 5.kolo BNL.

Louňovice patří tradičně mezi rychlejší dráhy, ačkoliv letos bylo lehce znát, že láska a péče o dráhu upadá s ubývajícím sportovním nadšením tamějšího sboru, stále to zde patří k těm lepším areálům a bylo to znát i na časech.

Šest 17-tek mezi muži znamenalo, že se dnes bude běhat rychle. Zabodovala Ctiboř, jejíž borci sestříkli za 17,30, také některé slabší týmy si vylepšili letošní osobní rekord. My jsme vyběhli v polovině startovního pořadí, z počátku bylo vidět že voda byla pomalá. Nejdříve jsme si trochu zabrnkali na nervy s ulitým startem, na druhý pokus byl problém na koši, a je s podivem, že i s tímhle výkonem proudaři zastavili čas na 17,33. Bohužel o 0,03 uteklo vysněné první místo, nicméně body byly jisté a kluci mohli být spokojení.

Ženy rozběhly útok velmi solidně, voda,  mašina, rozdělovač. Iveta 17,73 – opět útok na první místo, ale téměř totožná chyba jako na poslední soutěži v Daměnicích na levém proudu znamenala další problém se sestřikem a dokonce až 8.místo. Ano, je to bída, takhle by to holky nešlo, další závod a další sesun o příčku dolů v celkovém pořadí.

Útěchou mohlo být holkám až celkem povedené provedení útoku v rozstřelu 17,86. Sice střknuto z dálky, ale je vidět že to jde! Muži rozstřel nedokončili, Mirčák nedal koš.