Rok 2011

Okrsková soutěž Vračkovice

Tak já nevim co napsat, snad jen hoši a holky děkujem! ;-)

Sbor dobrovolných hasičů Vračkovice se letos ujal pořádání okrskové soutěže u příležitosti oslav 80.výročí založení místního sboru. A byla to akce vskutku velkolepá. Malebná vesnička zažila událost desetiletí. Místní hasiči odvedli dobrou práci, dali si na oslavách záležet. Přijelo poměrně dost družstev a obecní náves se zaplnila do posledního místa.

Hned na začátku jsme si odbyli pořadovku. Opět zde došlo ke změně, už jsme si zvykli, že si z nás dělá OSH čím dál víc srandu, nicméně kluci i holky si počínali statečně a buzerací prošli bez trestného bodu… Následoval slavnostní nástup. Velká škoda, že nebylo lépe slyšet, a tak si většina z hasičů ani nevyslechla jistě bohatou historii místního sboru. Po nástupu se to už směřovalo k začátku soutěže. Ta byla připravena trochu bokem od hlavního dění na louce za vsí.

Trať byla sice mírně příkrá, nicméně pro všechny stejná, a tak jsme se těšili co to s námi udělá. V kategorii žen šly holky na řadu jako první na útok. Myslím, že se to docela povedlo, nastavily soupeřkám laťku a čekaly na jejich odpověď. Na těžkém terénu to dnes nebylo o časech ale o umění a proto bylo po útoku žen z Louňovic a Načeradce hodně veselo, protože ani jim se nedařilo zrovna podle představ a jejich časy byly horší než náš. V útoku holky vyhrály.Mezitím začaly překážky muži nad 35 let, kterých se sjelo opravdu dost a určitě má rozdělení kategorií svůj smysl. Zde vládli bezkonkurenčně domácí závodníci. Nejrychleji proběhl překážky Martin Zvára.

Na překážkách následovaly holky a i tam pokračovaly ve spanilé jízdě. Jako první se rozběhla Petra Neradová, nová posila pro letošní sezonu, a svůj oficiální první měřený čas hned přetavila v 3.nejlepší čas žen.

Ještě o stupeň lépe skončila Martina Lenhartová, které uteklo první místo jen o vlásek.

Trochu nám však zatrnulo při zranění Báry Červinkové, která svojí první stovku nedokončila… Všechny holky ale zaslouží pochvalu, protože součet časů byl opět ze všech nejlepší a i tuto disciplínu ženy Daměnice vyhrály.

V horní části svahu pokračovaly požární útoky, ukázkový útok přijeli předvést i hasiči Kamberk s ruční stříkačkou. Bohužel se útoky protahovaly a voda kolem základny přibývala. Družstvo mužů mělo vše teprv před sebou. Na útok jsme tedy vyrazili do bahnité tratě s cílem předvést dobrý výkon a zadařilo se.

Běh to byl těžký, čas stačil na první místo, pouze hasiči z Načeradce nás mohli ještě ohrozit, ale jejich čas byl horší než náš. Po úvodní disciplíně jsme tedy vedli a čekali nás překážky.

Milan Koubík se dnes rozběhl k super časům a jednotlivce vyhrál, ideální start.

Lukáš svoji stovku taky doběhl a Pavel Psohlavec, nová posila na letošní rok, doběhl s docela pěkným časem. Součet časů nebyl vůbec špatný. Celkové druhé místo a šli jsme počítat body… Vyhodnocení probíhalo opět dole na návsi. Sice se časový harmonogram hodně posunul, ale i díky kapele Sebranka, která vyhrávala, díky plné návsi lidí, zmrzlině, gulášku, klobáskám, pivíčku a dvěma prvním místům se sedělo moc příjemně. Večer zde ještě probíhala zábava, den to byl pěkný tak jak se patří.

Po zimním spánku dnes vylez medvěd z nory a vyžral „skoro“ vše co šlo. SDH Daměnice ženy – 1.místo celkově, 2. a 3. místo na překážkách. SDH Daměnice muži – 1.místo celkově a 1.místo na překážkách.

A kdo má pohár? A kdo má 2 poháry? A kdo má 3 poháry? A kdo má 4 poháry? A kdo má 5 pohárů? A kdo má 5 + putovní pohár? 8-)

Okrsková soutěž Vilice

Jako hosté se zúčastnili muži okrskové soutěže ve Vilicích. Celkem přijelo 28 družstev žen i mužů. V improvizované sestavě se nám útok nepodařil. Více netřeba rozepisovat, delší články si nechám až na jiná, úspěšnější vystoupení. :-P

Okresní soutěž Vlašim

V sobotu a neděli 4.-5. června se konala okresní soutěž mužů a žen ve Vlašimi. Účastnili jsme se jak muži tak ženy, víkend to byl nabitý.

V sobotu závodili muži. Jeli jsme obhajovat loňské druhé místo, jenže v oslabené sestavě sestavě se to nepovedlo. Chyběli 3 běžci z minulého roku, což je znát.

Premiéru na okrese si užili Pavel Psohlavec a zapůjčený Tomáš Pokorný (SDH Slavětín). Na 100m ale dva kvalitní stovkaři nestačili, takže jsme vstoupili do soutěže až z 11.místa. Štafeta 4×100m se běžela po poledni ve složení: Pavel Psohlavec, Standa Zvára, Milan Koubík, Tomáš Pokorný. Kluci to zvládli velmi obstojně a se ctí. Čas 67,61s je poměrně kvalitní a není se za co stydět! Loni byl čas dokonce o něco horší, a to jsme to nakonec dotáhli hodně vysoko…

Na útoky jsme šli již se ztrátou na bednu, nicméně body se sčítají a je možné všechno. Sestava totálně namixovaná, Milan si zkusil poprvé erární stroj, Standa s Pavlem šli poprvé na nástřikové terče, Michal po zranění poprvé ostrý závod. Ale rozběhli jsme to docela pěkně. Bohužel trochu problém vepředu, kde rozhoduje nástřik. 33,35s není rozhodně špatný čas, ale nepomohlo nám to nahoru ani dolu v pořadí.

Celkově jsme nasbírali 22bodů ze 3 disciplín, což znamenalo výsledné 8.místo.

V neděli závodily holky. Kvůli promočené dráze došlo ke změně a jako první se začínalo s požárním útokem. Zde holky začaly výborně. I s prostřikem na terčích dlouho držely vedení časem 34,46s. Jen SDH Bystřice dokázaly útok lépe, a tak se po první disciplíně začínalo na příjemném druhém místě a vše bylo otevřené.

Následovaly stovky. Hned první rozběh už se nám nepovedl, Martina na zemi a zem je docela tvrdá. Ostatní holky(Petra,Bára,Jarča,Tereza) se snažily, nicméně jsme v prvním rozběhu ztratily ještě další závodnici, zranění jí nakonec vyřadilo na zbytek soutěže a už se to nějak sypalo. Druhé rozběhy začaly taky neslavně, ani ten nám Martina nedoběhla, takže čas neplatný. Holky to nevzdaly a zkusily to dotáhnout, nicméně to byla první zkušenost s okresem a přeci jen by to potřebovalo ještě potrénovat, abychom se mohly rovnat soupeřkám. Po druhé disciplíně se holky propadly v pořadí dolu, škoda…

Soutěž končila štafetou na 4×100m. Bára na 3.úseku narychlo zaskočila za Jarušku, která ve stínu cucala vodu se solí, která jí určitě moc pomohla na výron v noze. První ostrá štafeta nedopadla tak špatně, byla osmá nejrychleší, taky co bychom napoprvé všichni chtěli. Skryté rezervy tam ale jsou, takže příště budeme lepší ;-) . Škoda zranění, nicméně máme nové zkušenosti a z chyb se musíme poučit.

Celkově holky nasbíraly 22 bodů a bylo z toho pěkné 6.místo.

Zvláštní poděkování rozhodčím za to, že konečně letos nechali soutěž celý víkend bez keců a povyšování se nad závodníky. Hned se závodí líp. Občas byli dokonce i vstřícní, ačkoliv některé ty starty na 100m byli vstřícné až moc :-D

Liga začala v Jiřeticích

Tak nám to začalo. Benešovská hasičská liga odstartovala v Jiřeticích jak jinak než s Ferdinandem. Letos máme opět o jeden závod více, tentokrát přibyla noční soutěž v Jankově. Bude se tedy soutěžit o více bodů, a tím pádem bude víc útoků a závodění.

Do Jiřetic přijelo 25 družstev mužů a 16 družstev žen, docela hezká účast. Tamější dráha je jak jsme si již zvykli asfaltová, pro všechny jsou tedy téměř stejné podmínky a běží se dobře.

Útoky mužů začaly něco málo po čtvrt na 2 a vcelku to odsejaplo. My šli na řadu jako č. 8. Ale bohužel se to úplně nevydařilo. Koš neposlechl, najednou byl na zemi a proto šla voda z mašiny docela pozdě, nicméně ani ostatní výkony nesedly jak měly, takže to nakonec s časem 24,04 dopadlo ještě dobře.

Znamenalo to až 14.místo. Škoda, že se to dnes nepovedlo líp. Časy nebyly nic extra a body nám docela utekly. Vítězný útok předvedli muži z Radětic časem 19,44.

O něco lépe si vedly naše holky. Nebyly v kompletní sestavě, na proudu běžela půjčená závodnice ze Všechlap. Na koši se představila Lenka, nabraly s Pájou hezky, Anička to tam poslala, Bára si ty béčka taky vytáhla luxusně, Terka na rozdělovači tam je jako vždycky tak jak má. Ale nejlepší dnes byla Martina, lepý proud, čas 19,49s to je tedy pěkný výkon. Škoda že druhá proudařka sestříkla později (21,03s).

Nicméně i tak holky dlouho vedly. Soupeřky odpadávaly a vypadalo to moc hezky. Bohužel se mezi posledními rozběhly holky z Radětic, šup, šup a je tam 20,95s. :-( Muži i ženy Radětice dnes vyhráli obě kategorie, gratulace.

První čtyři místa u žen se dnes vměstnala do rozmezí 0,5s. Velice vyrovnané výkony. V rozstřelech si to ale holky vynahradily. Suveréně si došly pro vítězství mezi pěti nejlepšími. V rozstřelu mužů kralovali Radětice. Časy dnes nebyly nic extra, ale v Chářovicích by se to mělo prolomit, dráha bude dobrá, doufáme v zlepšení.

Pohárová soutěž Čechtice

V sobotu 2.7.2011 jsme vyrazili zazávodit si do Čechtic na soutěž nazvanou O pohár starosty.

Jelikož toto rozhodnutí padlo v pátek (tedy den předem) sešlo se nás tam všeho všudy 8. A to ve složení Milan, Lenka, Martin, Terka, Martina, Bára, Láďa a Honza. Ovšem i v tomto složení jsme díky možnosti závodit ve formě smíšených družstev, vytvořili 2 týmy – Daměnice A a Daměnice B.

Závody probíhaly ve dvou kategoriích. V kategorii PS-8 jsme nečekaně obsadili první a druhé místo. S tímto strojem to bylo pro mnohé z nás první setkání. V kategorii PS-12 se už tolik nedařilo, ale nakonec jsme se umístili na třetím a pátém místě.

Celé odpoledne bylo zakončeno ještě soutěží „O nejrychlejší zadek.“ Jednalo se o soutěž dvojic v rychlosti nabrání vody. Martin s Honzou to zvládli na výbornou a obsadili třetí místo. Domů jsme tedy odjížděli spokojeni, se 4 poháry, 4 lahvemi šampaňského a s 5 salámy neznámého původu :-)

Liga Chářovice – 2 chyby, 2 uzle …

Na ligovou soutěž do Chářovic jsme odjížděli s očekáváním dobrého výsledku. Ženy chtěly navázat na minulé výsledky a muži si chtěli spravit chuť.

Trať byla výborně připravena, Chářovičtí mají pěkné zázemí kde je radost závodit.

Začínalo se dříve, abychom to všechno stihli ale jinak soutěž docela odsejpala. V mužské kategorii jsme hned ze začátku viděli první letošní 17-ku v podání SDH Jankov. My šli na řadu nedlouho po nich s nadějí na dobrý výsledek. Útok začal podle plánu, ale bohužel nastal problém na levém proudu, kde Milanovi vypadlo klubko z ruky, voda ho nekompromisně zalila a vytvořil se krásný uzel., který znemožnil doběhnout k čáře. Po marném snažení jsme to nakonec rozpletli a sestříkli, ale čas se moc počítat nedal.

U mužů to bylo docela nabité, svoji sílu ukázali opět muži z Radětic, kteří pokořili Jankováky a druhou 17-kou si došli pro vítěztsví.

V ženské kategorii se zpočátku nikomu moc nedařilo, útoky kolem 22s nám dávali naději na pěkný výsledek. Holky běžely s vypůjčenou proudařkou Terezou, taky rozběhnuto hezky, jenže hned po vyběhnutí ze základny už bylo zle. Nezapojený rozdělovač, koncovka běžící za proudařkou daleko v trati a voda už se žene do béček. I na béčkách se rázem vytvořil krásný uzel, který už dalo práci rozmotat. Ale útok holky dokončily, čas nic moc, a obě naše družstva si z Chářovic body nepřivezla.

Mimo soutěž jsme si zkusili útok na 2B, který vyšel docela pěkně, nicméně příště bychom rádi rozstřel doopravdy.

Noční soutěž Jankov

První noční soutěž Benehasligy je za námi. Pořádání se ujal poprvé Jankov a stálo to za to. Výsledky sice slabší, ale ostatní za jedna.

V Jankově se dlouho hovořilo o uspořádání noční soutěže. Pokud se někdo bál, tak opravdu nemusel. Jejich dráha je na tom velice dobře, osvětlení výborné a asfaltová základna slibovaly rychlé časy. Zúčastnilo se neuvěřitelných 37 mužských a 20 ženských družstev. Celou akci dokumentovala Česká televize a mělo to spád, ačkoliv soutěž poznamenaly tahanice a dohady v pravidlech.

První šly netradičně ženy, ještě za světla se tak dráhou mez prvními proběhly naše holky. Nenastal žádný závažnější problém a časem 21,04s jsme šly hned ze začátku jen na druhé místo za Načeradec.

Ostatní soupeřky ale nedávaly o moc lepší časy a tak jsme ještě chvíli před koncem držely bednu. Ze třetího místa nás sesadily až Radětice. Jenže hosté z Kamenice n/L. všechny předběhly a ukořistily první místo. Družstev z jiných okresů se dnes sešlo požehnaně, mj. všichni čekali co předvedou favoritky SDH Dvorce, které chtěli potvrdit výkonnost hezkým časem. Bohužel ani jim se nevedlo, problém na základně a následné potíže na vedení jim totálně zkazily očekáváný čas kolem 17s. Nakonec jim 25,31s stačilo s chybami bohatě na polovinu družstev z naší ligy. My bereme za 4.místo 4 body.

V mužské kategorii jsme šli na řadu jako první, vzhledem k tomu, že jsme chvátali na rozlučku se svobodou našich stabilních členů. Během přestávky jsme už postávali u základny, mezitím stihla ČT zaznamenat naše fanynky a hasičky a snad se ve vysílání objeví i nějaký ten rozhovor. Útok nám ale nevyšel podle představ, ale i tak jsme předvedli zatím nejlepší letošní výkon a čas 21,98s stačil na 10.místo.

Ostatní favoriti se dnes moc nepředvedli. Radětice zradila technika, a Jankov nedokončil. Vítězství brala Stoklasná Lhota časem jen 19,11s. Dnes byla bedna velmi blízko. Po třech soutěžích celkově se daří více ženám, drží třetí pozici se 13body.

Noční sprcha THL Krátošice

Letos poprvé jsme zavítali na Táborskou ligu a vybrali jsme si právě noční soutěž v Želči, která nám loni učarovala svoji atmosférou.

Jenomže letos se počasí absolutně nevydařilo, již v průběhu dne se nad celým Českem proháněly bouřky a i celá noční soutěž propršela. Většinu času jsme tedy nuceně strávili pod stanem, kde s námi seděli kluci z Jankova, kteří pro vtípek daleko nechodí a tak to docela rychle uteklo.

Ženy šly na řadu za hustého deště, tou dobou ještě nepadaly nijak dobré časy, věřily si tedy na bednu. Bohužel vlivem vlhka, a dalších okolností zradily neposedné savice, jen taktak jsme stihly savky narovnat v limitu, abychom odstartovaly, ale protože nebyl koš řádně připraven, nepovedlo se ho nasadit a voda šla daleko za našimi možnostmi. Veliká škoda, že to nevyšlo. Za mašinou stála ostrá strojnice z SDH Dvorce, která je zvyklá na rychlou vodu, ale nám k dobrému výkonu nemohla pomoct.

Kluci šli na start až mezi posledními. Tým s dvěma kluky z Jankova na sání a u mašiny ale také nezabodoval, opět nastal problém na koši, a voda opět nešla.

Svými výsledky se nám tato soutěž vůbec nepovedla, místo treter bylo vhodnější nazout holinky a místo dresů pláštěnky. Tak snad příště

Rekod padl konečně v Načeradci !

BHL pokračovala další soutěží, tentokráte jsme to měli kousek, pouze do Načeradce, kde nás vítala panelová základna a jako obvykle kvalitní trávník místního fotbalového hřiště.

BHL pokračovala další soutěží, tentokráte jsme to měli kousek, pouze do Načeradce, kde nás vítala panelová základna a jako obvykle kvalitní trávník místního fotbalového hřiště.

Už je na čase prolomit smůlu, tak nějak jsme si říkali v duchu před soutěží v Načeradci. Chlapi už to mají letos pěkně mizerně rozjeté a holky se docela drží.

V Načeradci se nám daří střídavě, hlavně je to kousek a tak už jsme nedočkavě vyrazili včas.

Kluci startovali hned jako druzí, aby to měli za sebou. Už aby padla ta 18-ka, říkali jsme si. Jenže hned po 3s od startu už bylo zle, podklouznutí pravého proudaře hned u základny zhatilo všechny naděje. Naštěstí jsme alespoň dotáhli a sestříkli, ale čas to nebyl dobrý

Bohužel soutěž přerušilo zranění jednoho ze závodníků, který musel být ošetřen a odvezen záchrannou službou kvůli otřesu mozku. Po nucené pauze soutěž pokračovala, ale časový posun byl znát.

To holky si dnes opravdu věrily. Důkladná příprava ještě před prvním startem jim určitě pomohla k dobé náladě. A šly na to.

Nový koš poprvé ve vodě, savky sražené, Anička to nešetří, Terka s Bárou doběhly a proudařky u čáry. Sestřik 19,50 (LP 19,29) !!! Neskutečné! Konečně pod 20 a konečně máme zářez devatenáct. Asi to tak dnes mělo být, protože 1s po sestříknutí se objevil na druhém béčku gejzír z prasklého béčka. I hadice už čekala až se to podaří, a tímto jí velice děkujeme, že nás provázela tolika útoky. Na její místo putuje nová, oranžová…

Holky tímto časem samozřejmě vyhrály, následoval rozstřel, ve kterém potvrdily dnešní formu a i ten vyhrály. Takže holky děkujem.

Liga Zdislavice

V sobotu 20.8.2011 jsme vyrazili do Zdislavic na 5. Kolo Benešovské hasičské ligy. Sluníčko svítilo, vosy štípaly – no prostě ideální :-)

Přijeli jsme s velkým nadšením a bojovnou náladou. Tradičně začínala družstva mužů. Kluci šli na řadu 16. z celkem 22 týmů. Ovšem chybička se vloudila a výsledný čas byl přesných 21,00 (LP 18,54). Bylo tedy jasné, že s tímto časem nemůžeme nic velkého očekávat. Celkově si tedy kluci odvezli 8. místo. V mužské kategorii se zadařilo Chářovicím, obsadili první dvě místa a potvrdili, že jim to letos opravdu šlape.

Po menší pauze přišly na řadu ženy. Jelikož naše proudařka Terka jela do Ostravy na MČR povzbudit kluky z Jankova, vypůjčily jsme si tedy proudařku z SDH Všechlapy. Naše pořadové číslo bylo 12 z celkem 16 družstev. Bohužel ani nám disciplína nevyšla podle našich představ. Spojit hadici, když všude stříká plno vody, není vůbec lehké, a proto výsledný čas byl 34,15 (LP 32,41). Ženy Bystřice se dnes opravdu vyšvihly, naší hozenou rukavici z minulé soutěže dokonale sebraly a došly si pro vítězství časem 19,28s.

Celkové 13. místo nás bohužel posunulo v celkové výsledkové listině dolů, ale před námi jsou ještě 2 kola BNL, takže nic není ztraceno.

Liga Bystřice – ženy 1.místo, muži 3.místo !

Závodní trať v Bystřici patří k nejrychlejším, které na BNL jsou. Pevný náběh a dobrá travnatá plocha volají po kvalitních časech a ty konečně přišly. Přijelo 23 mužských a 14 ženských družstev. Účast SDH Daměnice dnes byla o něco více znát a hráli jsme hlavní roli nejen na trati.

Má se zkusit všechno a tak muži vystartovali až na chvostu startovního pole. Mezitím se ale děly zajímavé věci. SDH Radětice hned jako první sestříkli za 18,11s a vzhledem k účasti na Brdské lize hned odjeli. Domácí borci z Bystřice to zvládli za 19,12s. Hned zpočátku padaly velice pěkné časy. I Chářovice si po návštěvě na Extralize přivezli dobrou formu. Dráha závodníkům poměrně přála.

Před naším pokusem bylo šest pokusů pod 20s. Letos se nám ale nedaří, jak jsme zaslechli od komentátora, máme to letos „od zdi ke zdi“. Sestava navíc lehce pomíchaná, na koši Martin a na proudu Pavel. Nedalo se moc čekat. Jenže konečně to alespoň trochu vyšlo. Pavel zaklekl s vodou téměř již v proudnici a sestříkli jsme v čase 18,98s (LP 18,35). Jupí !

Tento výsledek stačil na 3.místo, protože časy Radětic a Chářovic už nedokázal nikdo překonat.

U žen to bylo ještě zajímavější. Všechlapy a Načeradec šly mezi prvními, ale ani jednomu družstvu to dnes nevyšlo. Zato ženám SDH Daměnice to opět vyšlo. Holky sestříkly těsně pod 20, tentokrát 19,96s (PP 18,88s). Byl to perfektně rozběhnutý útok, který měl ještě na lepší čas, a ten jistě jednou přijde.

Už jsme jen čekali jak zareagují Radětice, které vedou ligu. Útok to nebyl špatný, s časem 21,26 obsadily třetí místo a hlavně body, které jim k udržení ligy zatím stačí.

Rozstřely se nám vůbec nepovedly. U mužů menší chyba na rozdělovači a čas až 17,01s. SDH Jankov ale nasadil vysokou laťku 14,64s, takže sud putoval jinam než jsme chtěli. Ženy také mírně zaváhaly a tak si prase odvezly Dalovy. Příště nás čeká závěrečný závod, už se všichni těšíme.

Zakončení ligy: ženy 2.místo, muži 8.místo

Ligový ročník uběhl jako voda a poslední ligová soutěž přišla zrovna v nejlepším. Celkové výsledky nakonec potěšily, mohlo být lépe, mohlo být hůře. Ale hlavně že vůbec nějak bylo, protože se liga v průběhu roku výrazně kymácela v základech.

zdroj Archiv SDH Všechlapy

Čekalo nás poslední klání ve Všechlapech na místní trati se znatelným převýšením hned za terči , které byly (celkem typicky pro Všechlapy) hned po ránu ukryté pod hustou mlhou. U mužů bylo zaděláno na pořádný závod, Radětice a Chářovice si to měli rozdat o první místo. U žen nebylo jasné vůbec nic, a ženy z Radětic potřebovaly uhájit první příčku před našimi holkami a navíc existovala teoretická naděje pro další družstva, aby celkově skončili na bedně.

Muži Radětice za to vzali hodně pěkně. První útok a 18,64 (17,47 LP). Takže hned zkraje měli svoje téměř jisté a čekali co se bude dít. Útok našich mužů se nepovedl podle představ. Série menších chyb, lehce zdržený rozdělovač a konečné sestřiky až za 20,26s nám moc radost neudělaly, ačkoliv takto jsme to měli celou sezonu. Dnes to stačilo na osmé místo. Zato Jankovu se letos docela daří, formu si stabilně vozí od poloviny léta a perfektně rozběhnutý útok zastavil časomíru na 17,11 (16,99 LP) a byl tu nový rekord ligy a první místo. Dobré časy ukázaly u Dvorce a Líchovy. Společně trefili 18,17s, nicméně lepší levý proud přinesl Dvorcům druhé místo. O vítězi dnešního dne bylo sice s největší pravděpodobností rozhodnuto, ale vítěz ligy známý nebyl. SDH Chářovce potřebovali zaběhnout lépe než Radětice. Od výstřelu to bylo velice pěkně rozběhnuté, kluci na čas Radětic jistě mají,jenomže zapomněli dát vodu. Případně měli problem na mašině, každopádně voda nešla, mašina se zastavila a vítězem ligy se stali Radětice.

U žen se zpočátku nedařily nikomu hezké časy. Naše holky šly jako třetí a útočily na celkové prvenství v lize. Dnes nám pomohla na koši opět Jarča, které se tak vrací na místo činu. Rozběhnuto bylo velice hezky, voda šla z mašiny tak jako je tomu zvykem, nicméně se vloudila chybička na levém proud a nepovedlo se nám dotáhnout. Dlouhé sekundy trvalo stříkání na terč a 25,18s nám udělalo radost ještě méně než u mužů. Šance na první místo v lize byla ztracena, protože bodové ohodnocení již dávalo ženám z Radětic jistou pozici I kdyby útok nedokončily.

Mezitim se ještě na dráze prohnaly SDH Dvorce – ženy a tak jak to ony umí, napravily si reputaci z Jankova a dnešním výkonem přepsaly rekordy BNL ligy. 17,17s totiž stojí za poklonu a pevně doufám, že jim tak hezký čas dlouho nezůstane a bude pokořen a navrácen zpět do vlastnictví družstva z našeho okresu, prostě že je uděláme ;-) Už jen formálně se proběhly ženy Radětice po dráze, útok neukázaly příliš pěkný, ale bodový náskok jim stačil k prvnímu místu v lize. Nezbývá než pogratulovat, ačkoliv jsme měli k celkovému prvenství nesmírně blízko.

Stačí se jen podívat, kolik dělilo třeba hned v prvním závodě obě družstva (Daměnice a Radětice). Přesně rozdíl 0,08s znamenal 2 body nahoru, 2 body dolu (celkem ty 4 ztracené body) a hned člověku dojde jak vyrované výkony letos padaly jak málo kolikrát stačí, aby se svět točil jinak. Obě družstva by si letos zasloužila to první místo společné. Radětice za vyrovannost a Daměnice za tu jednu chybu navíc, ale zato časy o třídu výš.

Po rozstřelech následovalo vyhlášení celkových výsledků BNL ligy pro rok 2011. SDH Radětice si vezou na Příbramsko výhru v mužích i ženách. Letos jim to tam prostě padlo, tak jsme všichni zvědaví jak budou vypadat příští rok. Chářovice muži berou stříbro a pro mnohé překvapivě Načeradec odvezl celkový bronz, který jim patří za stabilní výkony. U žen se druhé umístily ženy Daměnice a nakonec na třetím místě Všechlapy.

Liga končí, letošní ročník byl v mnohém zajímavý. Čeká nás volba nové rady, možná přinese zajímavé změny, aby se BNL dále rozvíjela. V každém případě bude dost práce na všech frontách. Ukazuje se, že i v naší lize bude nutné běhat časy začínající 17-kou u mužů a 18-kou u žen, tak aby družstva mohla pomýšlet na výhru v některém závodě a abychom se snad nebáli vyjet i za hranice. Například porovnat síly na soutěži typu Extraliga, která snad brzy zavítá téměř za humna do jižních Čech. Každopádně se už teď všichni těšíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.